Blunt Bob med frans och rakhyvelstrukturering

Blunt Bobfrisyr är en av de mest klassiska serierna i historien och är smickrande för många ansiktsformer i en eller flera längder. Den kan bäras med eller utan kortare fransar (bangs) och många som vill förkorta en lång panna föredrar att ha fransar.

Vissa människor som gillar den stumma frisyrstilen gillar inte den hårda linjen som skapas av den grundläggande trubbiga stilen. Ett enkelt sätt att få en mjukare, jämnare stil är att använda ett rakverktyg för att konsistera ändarna av skäret. Vi har anpassat den trubbiga bobstil här med smink och rakhyvelstrukturering.

Steg ett
Utför Basic Blunt Bob klippning och vät håret för att förbereda textureringen. Om du jobbar med en tidigare bob frisyr så schamponera och konditionera håret, handdukstorka och kamma håret för att ta bort eventuella tovor.

Steg två (lägger till bangs):
Börja med att avskärma hårets fransområde. Det här avsnittet kan ha vilken form du föredrar men den sträcker sig vanligen inte bredare än ögonens yttre hörn. För vår demonstration valde vi att göra fransområdet en halvmåneform ovanför pannan ungefär 2,5 cm djup vid sin bredaste punkt (direkt ovanför näsan). Kanten skars sedan rakt över en horisontell linje.

Steg tre:
För att börja textureringen börjar vi med bang. Kombinera bangen tillsammans från både höger och vänster sida för att försäkra att de är centrerade. Använd sedan rakhyveln vinklad lite mot håret och skala försiktigt den sista tredjedel av håret. Målet är att skapa mjuka snedställningar på ändarna av bangen för att mildra linjen. Kom ihåg att du alltid kan gå tillbaka och klippa mer hår men när den är borta är den borta.

Vi flyttar oss sedan till hårklippningen. Kamma ut hårsegment ungefär bredden på rakhyveln och håll dem med lätt spänning mellan index och mittfinger på ena handen. Använd rakhyveln enligt ovan och ”raka” den nedre delen av skärlinjen. Arbeta dig runt huvudet på detta sätt tills du har rakhyvlat längs hela kanten av skäret.

Steg fyra:
Vi stylade vår demonstration med en liten mängd gel jämnt fördelat genom det fortfarande fuktiga håret. Med en fön med hög värme, låg hastighet och en rund keramisk borste torkades håret och ändarna krullades försiktigt under. En lätt misting av hårspray och ett järnverktyg användes för att förstärka den raka stilen. Efteråt användes en liten mängd pomade med glansförstärkare för att släta den färdiga stilen och definiera delen i stilen.

Det färdiga resultatet är en stil med mjukare linjer än den traditionella trubbiga bobhårstilen. Tillägget av bangs gör det till ett idealiskt utseende för alla som behöver förkorta ett långt ansikte eller maskera en hög panna.