Hur man skär modern Bob frisyr

En modern twist på den klassiska bob klippningen använder en vinklad skärningslinje för att lägga till lager längs klippets nedre kant. Resultatet av denna variation är ett mer ”utrustat” utseende och en mjukare, rundare stil.

Steg ett:
Schamponera och konditionera håret efter behov, handdukstorka och kamma ut. När du har kammat för att ta bort tovor så isolera hårets yttersta delar på huvudet med en klämma, vrid upp det och klipp det på plats. Ta sedan 2-3 cm snitt av hår i en vinkel från huvudets baksida till framsidan, vrid och klipp dem ur vägen. Lämna bara håret i nacken.

Kamma ner håret och skär en riktlinje till önskad längd. Sedan börjar du i mittpunkten av nackområdet

genom att kamma en vertikalt och håll den i en 45 graders vinkel (följ vinkeln som skapas genom att placera kammen mot huvudets baksida). Klipp håret längs 45 graders vinkeln och fortsätt till ena sidan, sedan nästa, arbetar utåt från mitten.

Steg två:
När nätsektionen är skuren ta ned de två följande
sektionerna (en från varje sida av huvudet) och kamma dem tillbaka mot skärvinkeln. Arbeta

 

alltid utåt från mitten bakåt, ta skivor av hår och skär dem i 45 grader med hjälp av de tidigare snittsektionerna som en guide.

Upprepa denna process med de återstående klippta sektionerna tills du har

arbetat dig helt fram till ansiktet. Kamma sedan håret längs sidorna och

trimma bottenkanten till jämn och skapa en ren linje.

Steg tre:
Börja en gång till på baksidan av huvudet, kamma tunna vertikala skivor och håll dem ut i den tidigare 45 graders vinkeln. Skär sedan skivornas ”hörn” för att blanda bort viktlinjen. Arbeta dig runt huvudet på detta sätt från baksida till framsida på varje sida.

Hårets fransområde trimmas sedan i en krökt linje för att blanda in i framsidorna av skäret. För vår demonstration blev håret först blåst och stylat med en borstad borste och en generös mängd stylingmousse. Den resulterande stilen var mjuk och full längs bottenkanten.